DON’T HIT MAMA

Danstheater Don’t Hit Mama wordt artistiek geleid door theatermaker Nita Liem en schrijver en dramaturg Bart Deuss. Ze halen inspiratie uit de club dans en uit Amerika en Afrika. De sociale dansvormen
uit die werelddelen zijn de basis voor alle urban
dansstijlen van nu. Met dansers en makers uit binnen- en buitenland maakt Don’t Hit Mama danstheater dat het publiek direct raakt. Afgelopen jaren werkte de groep in verschillende steden in Nederland en in Zuid Afrika, New York, Washington en Senegal.

Don’t Hit Mama maakt danstheatervoorstellingen en zogenaamde club events (een avontuurlijk huwelijk tussen danstheater en club dance). Het deelt de vergaarde kennis en contacten met collega’s, partners en geïnteresseerd publiek. Bij de projecten zijn er inventieve educatieve trajecten voor jong en oud.

Don’t Hit Mama staat voor:

– Actueel, krachtig en persoonlijk danstheater met een diverse groep performers, vanuit maatschappelijke issues waarmee de makers zich verwant voelen.

– Hoogwaardig educatief werk voor een breed publiek – jong én oud, waarbij Afro-Amerikaanse danstradities en diversiteit geen doelen zijn maar inspirerende ingrediënten.

– Vernieuwing binnen het danslandschap: door eigenzinnige inzet van sociale dansinvloeden; door het trainen en inspireren van een nieuwe generatie dansers en potentiële makers.

www.donthitmama.nl

Big Town_DHM_foto Jean van Lingen (8)

Mobiel LAB (8+ of 12+/volwassen)

Mobiel LAB is een dansvoorstelling met dansers, professioneel en samenscholers, een DJ en publiek samen op de vloer. Een voortzetting van het succesvolle Clubevent, dat al 10 jaar speelt in theaters en op locatie. Geen traditionele theatersetting, maar een beweeglijke, mobiele vorm die uitwisseling tussen dansers en publiek stimuleert. De voorstelling wordt gemaakt door André “Drosha” Grekhov, een vernieuwende dansmaker uit het HipHop circuit, onder begeleiding van het ervaren team van Don’t Hit Mama.

Het thema van dit Mobiel LAB is USA: bakermat van de hiphop, land van tegenstellingen en ongekende mogelijkheden. Don’t Hit Mama maakt daar een sprankelende show over en betrekt de bezoekers op een ongedwongen maar uitdagende manier. De makers brengen de theaters en scholen van te voren op de hoogte van de voorbereidingen van dit LAB, onder meer via social media. Zo worden de bezoekers van tevoren aangestoken door de voorpret die voorafgaat aan de uiteindelijke ontmoeting op de dansvloer.

“Jullie dansers ontroeren me, het zijn echte mensen, ontwapende persoonlijkheden,” (mode-journalist Aynouk Tan)

In dit Mobiel LAB, vertellen de dansers waarom ze deze vorm van dans omarmen.

Specifiek aan hun dans is dat ze hun eigen danshandtekening hebben ontworpen. Elke urban artist beschikt over een groot improvisatievermogen. Technieken en motieven dienen om steeds weer een nieuw werk te scheppen waarin de wisselwerking met het publiek alle ruimte krijgt. Deze vernieuwingsdrang hangt samen met de competitieve kant van urban: de beste willen zijn, de eerste met een nieuwe sound, move of look. De expressie mag nog zo individueel zijn, de context is collectief: altijd samen met het publiek.

We laten vooral zien dat de inspiratie wel de originele vorm uit de USA is maar dat het nu vooral gaat hoe je daar op je eigen manier vorm aangeeft, parallel aan je eigen ontwikkeling!

Diverse makers: Lloyd Marengo, Andre Grekhov, Jorgen Tjon A Fong

Speelperiode: maart tot en met mei 2018
Vlakke vloer, middenzaal, op locatie, gymzalen (8+ versie en 12+ versie)