DUDAPAIVA COMPANY

DudaPaiva Company [DPC] ​maakt beeldende dans voorstellingen op het kruispunt van dans, poppenspel en multi media.

Met zijn danspartners, gemaakt uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva magische,soms pijnlijke werelden maar altijd zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Zijn poppen weerspiegelen de chaos van het dagelijks leven in de ons omringende wereld.

Naast het maken van voorstellingen geeft Duda Paiva workshops aan jonge makers en begeleidt hen in hun eigen onderzoek met poppen. De producties ‘Angel, ‘Malediction’ en ‘Bastard!’ worden nog steeds over de hele wereld gespeeld.

IMG_4405

Monsters! (familie 6 – 12)

Het beest ben je zelf

Na het succes van De Grieken komt DudaPaiva Company met een nieuwe voorstelling over de mysterieuze en grappige figuren uit de Griekse mythologie. Monsters! gaat over een viertal mythologische wezens, die als gevolg van een goddelijke interventie half mens en half beest zijn geworden: de Minotaurus, koningin Lamia, Chiron de Kentaur en de Harpie.

Deze wezens van water, lucht, aarde en vuur delen hun verhalen met het publiek en gaan soms ook met hen in gesprek. Een enkele keer vragen de monsters om assistentie van de kinderen in het publiek. Pas dan goed op! Soms blijkt het meest weerzinwekkende beest een klein hartje te hebben en blijkt het allerliefste, onschuldig ogende oude vrouwtje een enge heks; wat je ziet is niet wat je krijgt…beoordeel dus mensen niet op hun uiterlijk!

De monsters worden gevoerd, verzorgd en getemd door de jonge held Narcissus. Heeft Narcissus de monsters werkelijk onder controle? Het gevecht tussen dierlijk en menselijk zijn, is constant aanwezig. Narcissus moet er daarom voor waken, dat de rollen zich niet keren en hij zelf degene blijkt te zijn die wordt getemd.

Concept/regie: ​Duda Paiva
Dramaturgie: ​Kim Kooijman
Spel: ​Josse Vessies, Cat Smits, Tim Velraeds
Co – partner​ Korzo Theater
Speelperiode: maart – november 2017, half september – half november 2018, half januari – half april 2019
Kleine- en middenzaal, gymzalen, festivals (8x8x4,5)

DUDAPAIVA DE GRIEKEN klein

De Grieken Remake (8+)

In 2014 maakte Duda Paiva in samenwerking met Maas theater en dans zijn eerste voorstelling voor kinderen. Het werd een dansdrieluik waarin drie Griekse mythen de basis vormden van spannende en hilarische ontmoetingen van de dansers met levensechte poppen. King, over een man die altijd honger heeft en in zijn gulzigheid zelfs zijn dochter niet ontziet. Nike, over een engel die op aarde wordt vastgehouden door haar vleugels te breken. En Cycloop, de eenogige reus die bedrogen wordt.

“De Grieken is een uitermate geslaagde ontmoeting van Duda Paiva en Jeugdtheatergroep Maas, die alles in zich heeft om een internationaal succes te worden. Voor kinderen én ouders.”
Dick van Teylingen, Theaterkrant (****)

“Dit was een hele mooie dansvoorstelling met grappige stukjes maar ook soms erg ontroerend. Het is een voorstelling die ook nog heel mooi kan zijn voor volwassen.”
Elin, kinderjury Zapp Theaterprijs

Concept/choreografieDuda Paiva

DansIlija Surla, Ana Teixidó /Ester Natzijl, Tim Velraeds

Muziek, soundscape cycloop: Wilko Alkema 

PoppenJim Barnard, Duda Paiva

DramaturgieArthur Rosenfeld

coproductie met MAAS theater dans

Speelperiode: Seizoen 2016 – 2017 op aanvraag
Kleine- en middenzaal, festivals

Duda Paiva- Fairy Queen

The fairy queen (familievoorstelling alle leeftijden)

i.s.m. Nederlands Blazers Ensemble

In januari 2018 speelt Duda Paiva Company samen met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE): ruim twintig musici die gedreven worden door gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur. Het wordt Purcell’s semi-opera The Fairy Queen, geïnspireerd op Shakespeares A Midsummer Night’s Dream.

Een intrigerende samenwerking waarin het NBE de ontroerende muziek van Purcell speelt (zoals het bekende ‘O, Let Me Weep’) en waarin Duda Paiva Company een absurd, komisch en soms sinister universum creëert. Een voorstelling over echte en onechte liefde, over hartstocht en kilheid, aanbidding en gepaste afstand.

Downloads

Regie: Duda Paiva
Speelperiode: n.t.b.
Kleine- en middenzaal

Uitgelichte afbeelding

Break a legend (a.l.)

Break a Legend serveert een opvallende selectie van acts waar de mix van dans en poppen bloed laat stromen door schuimrubberen aderen. Gedragen op een vleugje mythen en legenden, ontketenen de poppen het beest in de dansers en zetten het leven van het publiek naar hun hand

‘Medusa’ is de wraak van de gorgon Medusa op Pallas Athene die ooit haar de schoonheid ontnam en haar veranderde in een monster met slangen als haar een ogen die mensen deden verstenen.

‘Nikè’
Een duet van een jonge danser met  de gevleugelde pop Nikè, de godin van de overwinning, van de oorlog en sport.

“De mooiste en ontroerendste scène is het duet tussen de godin Nikè en een man.” Theaterkrant

Nikè is een coproductie met Maas theater en dans

‘Fates’
Ooit waren zij de meest gevreesde godinnen op de berg Olympus.. Nu zijn zij echter de berg afgedaald en wagen de sprong van de Griekse mythologie naar het vermaak en vertier van het moderne Europese leven.

Onder hun eigen naam, de Fates, bestormen de fabuleuze Porshia, Sophie en Theodora de podia en brengen songs met een twist en een knipoog,  ter vermaak en venijn.

Concept/regie: Duda Paiva

Dans/spel: Ester Natzijl, Ilija Surla, Tim Velraeds 

Licht /geluid: Mark Verhoef, Wilco Alkema

Poppen: Duda Paiva, Jim Barnard, Kari Noreger

Speelperiode: Seizoen 2016/2017 op aanvraag
Kleine- en middenzaal, festivals