DUDA PAIVA COMPANY

Duda Paiva Company [DPC] ​maakt beeldende dans voorstellingen op het kruispunt van dans, poppenspel en multi media.

Met zijn danspartners, gemaakt uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva magische,soms pijnlijke werelden maar altijd zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Zijn poppen weerspiegelen de chaos van het dagelijks leven in de ons omringende wereld.

Naast het maken van voorstellingen geeft Duda Paiva workshops aan jonge makers en begeleidt hen in hun eigen onderzoek met poppen. De producties ‘Angel, ‘Malediction’ en ‘Bastard!’ worden nog steeds over de hele wereld gespeeld.

IMG_4405

Monsters! (familie 6 – 12)

Het beest ben je zelf

Na het succes van De Grieken komt DudaPaiva Company met een nieuwe voorstelling over de mysterieuze en grappige figuren uit de Griekse mythologie. Monsters! gaat over een viertal mythologische wezens, die als gevolg van een goddelijke interventie half mens en half beest zijn geworden: de Minotaurus, koningin Lamia, Chiron de Kentaur en de Harpie.

Deze wezens van water, lucht, aarde en vuur delen hun verhalen met het publiek en gaan soms ook met hen in gesprek. Een enkele keer vragen de monsters om assistentie van de kinderen in het publiek. Pas dan goed op! Soms blijkt het meest weerzinwekkende beest een klein hartje te hebben en blijkt het allerliefste, onschuldig ogende oude vrouwtje een enge heks; wat je ziet is niet wat je krijgt…beoordeel dus mensen niet op hun uiterlijk!

De monsters worden gevoerd, verzorgd en getemd door de jonge held Narcissus. Heeft Narcissus de monsters werkelijk onder controle? Het gevecht tussen dierlijk en menselijk zijn, is constant aanwezig. Narcissus moet er daarom voor waken, dat de rollen zich niet keren en hij zelf degene blijkt te zijn die wordt getemd.

Concept/regie: ​Duda Paiva
Dramaturgie: ​Kim Kooijman
Spel: ​Josse Vessies, Cat Smits, Tim Velraeds
Co – partner​ Korzo Theater
Speelperiode: maart – november 2017, half september – half november 2018, half januari – half april 2019
Kleine- en middenzaal, gymzalen, festivals (8x8x4,5)

© Peter Lodder PLF_7392

Een kleine Fairy Queen (familievoorstelling alle leeftijden)

Purcell voor de jongsten

In het seizoen 2017/2018 maakten Duda Paiva Company en het Nederlands Blazers Ensemble The Fairy Queen. De voorstelling werd door pers en publiek lovend ontvangen. In 2018/19 komt The Fairy Queen terug: een versie voor de kleine zaal, speciaal voor het hele gezin.

Een kleine Fairy Queen is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – nu gespeeld door zeven muzikanten van het Jong Nederlands Blazers Ensemble – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde.

Persreacties op The Fairy Queen in de grote zaal:

Het verbluffende van de voorstelling zit hem in de eerste plaats in de poppenspelers
**** Volkskrant

‘Ondanks de duistere verwijzingen is de voorstelling ook geschikt voor kinderen. The Fairy Queen verwent oog en oor’
**** Theaterkrant

‘Je staat oog in oog met zo’n pop, je ziet de speler erachter hurken en toch geloof je dat je Puck de slappe lach ziet hebben. Het is een voorstelling om van te smullen’
Haarlems Dagblad

 

Concept: Bart Schneemann, Duda Paiva
Muziek: Henry Purcell
Bewerking: Willem van Merwijk
Regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Kim Kooiman

Een coproductie van het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company. Financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amersfoort.  

Speelperiode: n.t.b.
Kleine- en middenzaal