HELDEN INC.

Sinds het ontstaan van Helden inc. in 2015, zijn ze de grondlegger van gamification in hun theatrale producties. Deze producties worden gebouwd rondom mythische installaties die aandacht en concentratie afdwingen, in een verbluffend esthetische ervaring. Startend in een psychosociaal georiënteerd plot werkt Helden inc. een verhaal uit waarin de focus evenwichtig verdeeld is over vormgeving, game, performer en het publiek. Hierdoor ontstaat er een voorstelling die spelenderwijs transformatie teweeg brengt, waardoor de toeschouwer verandert van een passieve observator naar een actief onderdeel van de realiteit waarin hij zich op dat moment in bevindt.

Downloads
logo en foto

LABORATORY OF MAN

Laboratory of Man – The Narcissist

Met The Narcissist maakt Charlie Duran een theatrale beleving waarin je wordt meegenomen in het collectieve narcisme van de generation ME. De generatie waarin narcistische persoonlijkheden zich in rap tempo ontwikkelen en vanuit de meest puissante plekken onbegrensde invloed hebben op onze omgeving. Laboratory of Man is de eerste serie gegamificeerde theaterproducties in Nederland. Deze voorstelling neemt je mee naar een mythische ruimte waarin je door sterke observatie, intelligente verbindingen en een probleemoplossend vermogen steeds een stukje verder in het verhaal komt, met als doel het verhaal tot het einde af te zien… als dat je lukt. Met voorstellingen waarin het publiek spelenderwijs wordt geïntroduceerd aan theater maakt Charlie de deuren open voor een nieuw genre in de podiumkunsten. Een genre dat vermakelijk is voor de kenner, maar ook een goede brug voor mensen die voor het eerst kennismaken met theater.

Recensies

” Een geweldige prestatie dat de narratieve elementen binnen de escape room zo slim zijn vervlochten met de dans zelf.” 
– THEATERKRANT

“Echt spannend en bovendien een toegankelijke kennismaking met dansperformance. De korte danssequenties die hiphop met moderne dans combineren zijn bovendien strak uitgevoerd.” 
– HET PAROOL

“De jury geeft deze voorstelling graag een eervolle vermelding en is nieuwsgierig naar komend werk van Charlie Duran.”
– FRINGE AMSTERDAM

Concept, regie, choreografie: Charlie Duran
Ontwerp: Maud Verheij
Choreografie: Lucien Dennie, Emma Evelein
Dans: Diesel ten Have, Quincy Ignacia

Speelperiode: augustus 2018 t/m september 2019