HET INTERNATIONAAL DANSTHEATER

Het Internationaal Danstheater (ID) is één van de oudste dansgezelschappen van Nederland. Vanaf 1961 was het een gezelschap dat folklore dansvoorstellingen met live muziek produceerde. Vanuit de rijke geschiedenis heeft het ID recent een transitie gemaakt naar nieuw repertoire, waarbij de  focus ligt op het gebruiken van elementen van culturen van over de hele wereld als basis voor hedendaagse dansproducties. Choreografen krijgen bij het ID de gelegenheid om hun artistieke en creatieve visie op tradities, rituelen en verscheidenheid te onderzoeken en vorm te geven in een productie.

www.intdanstheater.net

ID_Foto_Kymani

Kymani, het verhaal van een drummer (6+)

Kymani gaat over een Afrikaanse jongen die opgroeit in Nederland. Gefascineerd door de muziek en dans van andere kinderen gaat hij op zoek naar zijn eigen muziek en komt uit bij de trommel. Samen met zijn kameraad Kip ontdekt hij de wereld van de Griot, de wereld achter de ‘talking drum’. In een wervelende doorgaande droom van muziek en dans vindt Kymani zijn eigen ritme, zijn eigen verhaal, zijn eigen familie. Het is Moussé Pathé Mbaye, de Afrikaanse Tama speler die in de voorstelling de volwassen Kymani vertolkt en terugkijkt op zijn jeugd. De dans is vloeiend en licht verhalend en wervelt zo van de ene scene over in de andere.

Choreografie: Jan Linkens en 8 dansers

Live muziek: Moussé Pathé Mbaye, tama-speler (talking drum) en percussie-speler Pape Seck: sabar, bougarabou, djembé, krin en doundoun

Educatie: een rijk geïllustreerd boekje met het verhaal en opdrachten.

Speelperiode: Half oktober – eind december 2015  (première 25 oktober 2015)
Eind januari – mei 2017
Midden- en grote zaal, gymzaal