PLAN D-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol. Plan d- biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en wil hij ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen. Zo hoopt hij hen op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren.

Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken. Plan d- maakt aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen.

‘Andreas Denk is meester in het integreren van hedendaagse voorwerpen in dansante frases. Daardoor weet hij als geen ander het publiek te verrassen met inventiviteit en fantasie.’

www.plan-d.nl

IMG_0092 kopie 2

MINI – festival (5+)

In 2018 bestaat plan d- 10 jaar, dus plan d- pakt uit!
Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid wordt er een één- of meerdaags mini festival aangeboden waarin de succesvoorstellingen Zeehelden, Circus Santa Sangre en Buurman in de Natuur (opnieuw) te zien zijn.
EXTENDED VERSION: Op speciaal verzoek zijn er bij een 2- of 3- daags festival in overleg ook Buurman in de Bieb en Buurman in de Winter te boeken.

Het minifestival is een familiefeest voor jong en oud, met voorstellingen en diverse activiteiten waarin kinderen zelf kunnen spelen en creëren. Naast de voorstellingen zijn er ook ‘Meedoe activiteiten, zoals een Doe Hoek, een plek met interactieve installaties geïnspireerd op de thema’s uit de voorstellingen; een Doe Boot, waar de jonge bezoekers o.a. een zeemansdans en touwknopen kunnen leren; en een Doe Tuin, waar je zelf zaadjes kunt planten en kunt leren hoe je energie kunt besparen. En wat te denken van bijvoorbeeld een wedstrijd ‘uit de maat dansen’! Ook zijn er swingende muziekoptredens en kan er lekker én milieu bewust gegeten en gedronken worden.

Een feestelijk, interactief festival met het beste van plan d-.

Zie voor meer informatie de download hiernaast.

 

•plan d- floris landscape-©Es & Zn - Esther de Boer-hi res

Floris (familie / 5 – 12)

Dans- en muziektheaterspektakel over zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen 

Floris neemt je mee naar de Middeleeuwen, naar een wereld van forten en kastelen. Om daarna via de Renaissance en de Barok weer in het heden te belanden.
De voorstelling is geïnspireerd door de figuur en tijdgeest van Floris V, de graaf van Holland, die door zijn volk werd vereerd als een echte held. De televisieserie Floris staat veel (groot)ouders nog vers in het geheugen, en wist eind jaren zestig vele kinderen aan de buis gekluisterd te houden.

In een prachtige setting komen verschillende disciplines samen: dans, muziek, theater en goochelkunst. Een verrassende reis door de geschiedenis, waarin stereotypen als de dappere ridder op zijn witte paard en de smachtende jonkvrouw in de kerktoren worden verheerlijkt, maar ook hilarisch onderuit worden gehaald.

Floris een voorstelling over moed en heldendom, over je eigen kracht vinden en je dromen waarmaken. De hedendaagse compositie, geïnspireerd op Middeleeuwen tot Barok, wordt geschreven door componist David Dramm.

Floris wordt een voorstelling voor de theaterzaal en in gymzalen. Tevens zijn er plannen voor een locatieversie op o.a. het Muiderslot en andere kastelen in Nederland.

Regie: Ton Offerman
Dans: Claire Hermans, Carlo Camagnie
Muziek: Ilse Bies, Lennart de Winter
Goochelaar en special effects: Woedy Woet.

Speelperiode: februari – mei 2019
Kleine- en middenzaal, gymzaal / op locatie in kastelen

•Plan d-_dansers ROEST landscape © Es & Zn - Esther de Boer lo res

Roest (familie 6 – 12)

Co-productie met De Dansers

Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig zijn er mensen raar, eigenaardig. Gelukkig kan er soms iets totaal onverwachts gebeuren.

Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

ROEST is een voorstelling over de schoonheid van het abnormale. De Dansers en plan d- slaan de handen ineen, de artistiek leiders staan met z’n drieën op de vloer. Ze zijn dansers, zangers, acrobaten en uitvinders. Een voorstelling om je te verwonderen, je te laten lachen en je te inspireren om eens lekker niet normaal te zijn.

Explosieve dansvoorstelling met live muziek.

Choreografie & muziek & dans: Andreas Denk, Josephine van Rheenen, Guy Corneille.
Artistieke begeleiding: Irene van Geest, Moniek Merkx, Nienke Reehorst
Decor: Andreas Denk, Pink Steenvoorden
Speelperiode: oktober – half november 2018 / april 2019
Kleine- en middenzaal, gymzaal

•plan d-buurman natuur © Es & Zn - Esther de Boer landscape-lo res

Buurman in de natuur (alle leeftijden v.a. 5 jaar)

Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. 

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis!

Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Hutten bouwen, vuur maken, het hoort er allemaal bij.

De buurmannen zijn zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit. Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Samen staan de buurmannen sterk en vinden gelukkig altijd weer een oplossing. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek en vinden steeds iets nieuws uit. Buurman in de Natuur is daarmee ook een prachtige ode aan vriendschap, aan fantasie en creativiteit.

Buurman in de Natuur is het vervolg op de succesvolle plan d- voorstellingen Buurman op vakantie, Buurman in de Winter en Buurman in de Bieb.

DOE MEE!
Buurman in de Natuur is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor hulp nodig van het publiek! Ze helpen stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken. Buurman in de Natuur is er zowel als een buitenvoorstelling, als een voorstelling speciaal voor de theaterzalen. Buurman in de Natuur is de aftrap van Plan Duurzaam, waarmee plan d- zich ten doel heeft gesteld om binnen vier jaar volledig CO2-neutraal te produceren.

Concept/choreografie: Andreas Denk
Dans: Andreas Denk, Ilija Surla
Regie: Ton Offerman
Muziek: Marit Thus
Décorbouw en lichtontwerp: Pink Steenvoorden/Einstein design
Repetitor: Josephine van Rheenen
Speelperiode:
half juni – september 2018 (op locatie buiten, schooltuinen, kassen etc.)
half juni – september 2019

PLAND BUURMANINDEBIEB klein

Buurman in de bieb (5+)

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen op de computer, de ander kijkt naar filmpjes op zijn IPad. Omringd door torenhoge kasten vol met boeken, verliezen de twee vrienden zich in de digitale wereld. Maar dan vallen de computers plotseling uit. Wat nu? De mannen gaan op zoek naar stroom. Ineens zien zij de tientallen boeken om hen heen. Ze worden nieuwsgierig, wat staat er allemaal in die boeken? En hoe komen ze toch bij de bovenste plank? Tijd voor een spannende ontdekkingstocht door de bieb!

De buurmannen klimmen in de boekenkasten, laten zich naar beneden glijden en houden net op tijd een omvallende boekenkast tegen. Ze slaan de verschillende boeken open en verdwalen in fantastische verhalen en brengen

prachtige tekeningen tot leven. Ze lezen, ze kijken, ze luisteren en dansen tussen de boeken door. Binnen een mum van tijd is de bibliotheek veranderd in een vrolijke chaos.

Buurman in de Bieb is het vervolg op de succesvolle voorstelling Buurman op vakantie en Buurman in de Winter.

In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht.

Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen.

Idee/concept/choreografie: Andreas Denk, Jordi Casanovas

Dans: Andreas Denk, Lorenzo Capodieci

Speelperiode: half september 2016 – januari 2017 | Hele seizoen 2017/2018 op aanvraag beschikbaar
Kleine- en middenzaal, bibliotheken, scholen

Plan-DAndreas-Denk-Zeehelden

Zeehelden (familie 6+)

Zeehelden gaat over een reis naar het onbekende. Het gaat over samenwerken, risico’s nemen en je angst overwinnen om ergens te komen. Het vergt moed en kracht om de verleidingen van de moderne maatschappij te weerstaan.

In Zeehelden dompelen dansers en musici zich onder in de magie van het leven op én in de zee. De zee die altijd weer tot de verbeelding spreekt en vol spannende verhalen zit. Verhalen en avonturen van zowel piraten en zeelui, als ook de onvatbare schoonheid van de onderwaterwereld.

De zee spreekt tot de verbeelding: wie heeft niet een kapitein gespeeld in zijn eigen ligbad of als een echte piraat de wereld veroverd op een rubberboot? Het badwater dat plotseling verandert in een oneindige oceaan, waar stoere zeejongens en piratenmeisjes zich laten meevoeren op metershoge golven. Om vervolgens met hun duikbrillen onder water te duiken waar zij ineens een prachtige zeemeermin zien zwemmen omringt door duizenden felgekleurde vissen.
Wie heeft niet eens over de zee uitgetuurd en gedroomd over de wondere wereld achter de horizon en onder de zeespiegel?

Zeehelden is een jeugd-dansvoorstelling met live muziek. Plan d- werkt voor deze voorstelling samen met Young Slagwerk Den Haag, Dansmakers Amsterdam en de SchauBurg München (D).

Bij Zeehelden is een speciale educatieve activiteit te boeken: de Doe Boot. Hierbij vinden voor de voorstelling interactieve activiteiten plaats waarin kinderen op een geschikte plek in het theater op ontdekkingsreis gaan. Met simpele zee-attributen zoals touwen, netten, een boei en zeesterren wordt in de theaters een zee sfeer gecreëerd waarin muziek en speelobjecten staan die kinderen uitnodigen om te ontdekken en bewegen.

Concept, choreografie: Andreas Denk

Eindregie: Klaus Jürgens

Dans: Lisa Beese, Andreas Denk, Wannes de Porre

Compositie en muzikale leiding: Wiebe Gotink

Muziek: Brook Cuden, Mei-Yi Lee, Vitaly Medvedev

Speelperiode: op aanvraag en als onderdeel van het 10 jaar plan d- minifestival.
Kleine- en middenzaal, gymzaalversie

PLAND IJSPALEIS

IJspaleis (familie 6+)

IJspaleis is een opzwepende poolexpeditie door een magische wereld van ijs. Een jeugddansvoorstelling omlijst met live muziek en sprookjesachtige animaties.

Wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te bouwen of minuscule ijsblokjes die pingelen in je glas. Van ijs kun je bijna alles maken! Maar ijs kan ook in de weg staan, als een blok beton. Je kunt erop vallen of het kan ineens verdwenen zijn, omgetoverd tot een plas water. Maar wat is er mis met water? Water om in te stampen, om een duik in te nemen, of om planten prachtig te laten bloeien. En dan te bedenken dat het eerst nog allemaal ijs was!

IJspaleis is een opzwepende dansvoorstelling met live zang waarin vijf dansers een spannende expeditie maken door een bevroren universum. Ze ontdekken de immense kracht, maar ook de kwetsbaarheid van ijs. En ze beseffen dat ze zelf eigenlijk net zo zijn. Gedurende de tocht leren de reizigers elkaar steeds beter kennen, langzaamaan ontdooien ze en durven ze steeds meer van zichzelf te laten zien. Ook als het even misgaat, juist dan!

IJspaleis is een magische muzikale en visuele familievoorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

Nieuw aan het werk van plan d- is het gebruik van videoanimaties. Deze worden gemaakt door regisseur animator Bram de Goeij (bekend van o.a. Au! Buurman in de Winter!) Doormiddel van de door de dansers gemaakte real time beelden ontstaat er een magische interactie van projectie en dans.

Plan d- ontwikkelt begeleidende educatieve programma gekoppeld aan de voorstellingen. Ze bestaan uit een aantal creatieve en interactieve activiteiten rondom het thema van de voorstelling die het publiek voorafgaand en na afloop van de voorstelling in de foyer van het theater kan doen. Neem voor meer informatie hierover en/of mogelijkheden voor een workshop op maat, contact op met plan d-.

 

Concept/choreografie/decor: Andreas Denk

Co-regie: Klaus Jürgens

Dans, zang en spel: Lisa Beese, Nanna Gram Bentsen, Edita Gorski, Elise Manière, Ilija Sur la en Wannes de Porre.

Animatie: Bram De Goeij

Compositie en arrangement: Wiebe Gotink

Speelperiode: september 2017 – februari 2018
Kleine- en middenzaal, gymzaal (9x9x4,5)