Buurmans keukenparade (0-99)

PLAN D-
Share

Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden.

Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt.

Randprogramma na afloop van de voorstelling > Keuken Safari
Na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om in de foyer met elkaar te eten. Samen aan een grote tafel kunnen zij genieten van hapjes (fingerfood) uit de wereldkeuken. Meer (productionele) info vindt in het bestand ‘Catering en randprogramma’.

Kids kunnen op Keuken Safari > in de Toetjesfabriek een lekkere, toffe toet maken of een eigen placemat ontwerpen. Spelletjes als eetdomino en het spel eetmemory. Voor de jongste is er een voel en ruik hoek en een eigen Speelkeuken. De 7+ kinderen kunnen terecht in het Kruidenparadijs waar zij een eigen betoverende kruidenmelange mogen maken om mee te nemen of gelijk te proeven met een stukje bijzonder brood. Voor het echte danswerk kunnen kinderen in de Wereldkeuken danshoek terecht om hun dans skills te testen met de buurmannen dans tutorial.

@