Hold your horses (14+ en volwassenen)

DE DANSERS
Share

In Hold your horses zoeken zes dansende en zingende lichamen naar grip. Een aanknopingspunt, vaste grond, een rots in de branding, een uitgestrekte hand, een schouder om op thuis te komen of juist jezelf aan vooruit te trekken, ten koste van de ander. Met acrobatisch partner- en vloerwerk belichamen de dansers de kracht van het alsmaar doorgaan, als een dansmachine waarin mensen de lucht in worden geslingerd en van grote hoogte gevangen. Hier doorheen breekt een intiem duet, een moment van stilstaan. Het tempo wordt bepaald door live gitaarmuziek die klinkt zoals de tijd vandaag voelt: polyritmisch, stuwend en verwarrend, met af en toe een hapering waarin de ruime ontstaat voor een bijna-stilte, een melancholisch lied, een koorzang. 

Hold your horses gaat over het verlangen om dingen tastbaar te maken, in een wereld die steeds minder tastbaar wordt. De krachten die ons leven vormen zijn te groot en complex om de vinger op te leggen; de ‘realiteit’ vindt steeds minder in de materiële en steeds meer in de virtuele wereld plaats; en op het moment van schrijven dwingt een onzichtbaar gevaar ons afstand te nemen van menselijke aanraking en nabijheid. In deze tijd duiken De Dansers met Hold your horses in het oeroude, universeel menselijke verlangen om met je lichaam grip te krijgen op een grillige wereld.

Hold your horses wordt deels in Berlijn gecreëerd, i.s.m. Theater Strahl (DE). In de zomer van 2021 speelt Hold your horses als locatievoorstelling op verschillende (internationale) festivals en in september/oktober gaat de theaterversie in première in Berlijn en Utrecht.

@