STIL. Theater op locatie (alle leeftijden)

HOGE FRONTEN / LIEKE BENDERS
Share

De activiteiten variëren in grootte en complexiteit, zijn los of in combinaties af te nemen en tot op zekere hoogte zelfs thematisch aan te passen aan het eigen festival of evenement. Zo werden er al speciale jeugdactiviteiten vervaardigd voor Festival de Betovering in Den Haag, Art of Wonder in Assen en de kinderexpositie ‘ik zie, ik zie, wat jij niet hoort’ van Concordia in Enschede. Op basis van de voorstellingen van eerdere thema-jaren is een menukaart samengesteld met verschillende mogelijkheden voor elk festival of evenement. Ook nieuw te creëren werk aangepast aan uw eigen activiteit is een optie. Neem vooral contact op voor meer informatie. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

 

STIL.de stiltecomponist – (kleine installatie, doorlopend, binnen)
Weet jij hoe stilte klinkt? De stiltecomponist gaat in jouw buurt op zoek naar verschillende soorten stille plekken. Deze plekken worden gefilmd en het geluid wordt opgenomen en verwerkt in de installatie. Ook geeft de stiltecomponist daarbij een beschrijving van de specifieke stilte. Want als je heel goed luistert, hoor je dat iedere stilte anders klinkt. 

STIL.het paviljoen – (klein, doorlopend, kan binnen en buiten)
Levensgrote stolpen trekken jouw aandacht. Ze laten je plots even stilstaan. Midden in de stad of verscholen in een tuin. Treedt binnen en ervaar de rust der natuur. Zet een koptelefoon op en ga op reis terwijl je stilstaat. Of geniet van een twintig minuten durende Stille Disco, waarin onze stilte-dj, Jolle Roelofs, muziek gerelateerd aan het thema STIL ten gehore brengt. De stolpen zijn ’s avonds mooi verlicht en bevatten elk een korte belevenis van vier minuten.

 

STIL.de mini-expo – (klein, doorlopend, binnen)
of STIL.het museum – (groot, binnen of gedeeltelijk buiten, uitgebreide variant van mini-expo)
Maak kennis met het STIL.project. De mini-expo biedt een overzicht van het omvangrijke vierjarige STIL.project. Aan de hand van kleine installaties, decoropstellingen, geluids- en tekstfragmenten, foto’s en video krijg je een mooi beeld van de vele ontdekkingen en uitkomsten van het STIL.onderzoek. Afhankelijk van de beschikbare locatie en het budget is ook een uitgebreide variant mogelijk waarbij voorstellingen zoals STIL.de beeldentuin of performances zoals STIL.de dans toegevoegd worden aan STIL.het museum.

STIL.de ontmoeting – de herder (klein, kan binnen en buiten)
Heb je een mooi natuurgebied in de buurt die je eens in de spotlight wilt zetten? Laat je meenemen met de kudde schapen, onder leiding van de herder, en beleef een theatrale avondlijke wandeling. Lieke Benders leert tijdens haar creatieproces mensen kennen die een aan het thema gerelateerd beroep uitoefenen. Ze deelt deze unieke ontmoetingen met haar publiek.

STIL.de portretten – (kleine installatie, doorlopend, binnen)
Kleed je event aan met deze kleine video-installatie. Een impressie uit het onderzoek STIL. met portretten van een jager, een visser en een herder in woord en beeld.

STIL.de dans – (klein, straatact buiten)
Een auto stopt op een onspectaculaire plek. Zijn bestuurder start een bijzondere dans. Over liefde en verlangen. Over loslaten. Laat je beroeren.

@