Dansje Taal (4-12)

Share

Bewegen en leren versterken elkaar. Al bewegend doen kinderen sneller nieuwe ervaringen en kennis op. Dus hoe leuk zou het zijn om dansend een nieuwe taal te leren?! Met Dansje Taal bundelt SALLY de kracht van dans met het aanleren van taal. In de eigen klas leren kinderen op unieke wijze woorden, getallen en klanken in het Engels, Frans of Duits via beweging.

Leuk en effectief leren
Het beheersen van meerdere talen wordt steeds belangrijker in de Europese context. De ontwikkeling van het jonge kind kan hierop niet achterblijven. Daarbij krijgt bewegend leren door reeds gepubliceerde onderzoeken steeds meer aandacht. De combinatie van dansen, taal en leren maakt van Dansje Taal een unieke workshop en eerste introductie met internationale talen. Het project komt voort uit een onderzoek van SALLY en een aantal scholen in Maastricht naar het versneld aanleren van de grenstalen, Frans en Duits, via beweging. De pilots werden een groot succes. Vanaf seizoen 2018-2019 biedt SALLY dit interactieve dans/taalprogramma aan in heel Nederland.

Onderwijsprogramma
In afstemming met het leerprogramma van de school biedt SALLY een actieve methode die garant staat voor een aangename afwisseling in het onderwijsprogramma. De informatieverwerking van het kind wordt via beweging aangesproken. Dansje Taal is in diverse thema’s beschikbaar via maatwerk, in projectvorm of als doorgaande leerlijn. Het programma kan worden afgesloten door middel van een danspresentatie voor de school en/of ouders.

In seizoen 2018-2019 is Dansje Taal beschikbaar in de talen Engels, Duits en Frans voor de onder-, midden- en bovenbouw van het primair onderwijs.

Vanaf theaterseizoen 2020-2021 vertegenwoordigt Frontaal niet meer Sally Dansgezelschap Maastricht. Voor boekingen in het lopende seizoen kunt u nog bij ons terecht. Voor boekingen in het nieuwe seizoen, neem rechtstreeks contact op met Sally, info@sallydm.nl

@