Denks maatwerk (4-12)

PLAN D-
Share

Denks Maatwerk is een vernieuwend interactief cultureel aanbod. Het kan moeiteloos geïntegreerd worden in het bestaande lesprogramma zoals bv. wereldoriëntatie of maatschappijleer en burgerschap. Als aparte module is het een afwisselend aanbod dat ook inhoudelijk kan worden gebruikt om bepaalde invalshoeken over een onderwerp van een andere kant te belichten.

Wat wij bieden: 
Wij bieden een cultureel aanbod dat past in uw onderwijsinstelling en dat aansluit op de leerdoelen.

Wat wij doen:
Een getrainde groep kunstenaars, samengesteld uit dansers, musici en beeldend kunstenaars verzorgen een voorstelling die in samenspraak met de scholen wordt bedacht. Kunstenaars zien de wereld met andere ogen en hebben andere vaardigheden die het onderwijs kunnen aanvullen en versterken. Zij brengen cultuur op school.

Wij hebben een vast programma bestaande uit drie keuzes:
Maatwerk 1: Kinderen doen mee
Het tonen van een interactieve voorstelling in de sfeer van het thema. De kinderen worden uitgedaagd door middel van een quiz of aansprekende en prikkelende danscombinaties, muziek en vormgeving.

Maatwerk 2: Workshops en verzorging van lessen
Door middel van workshops en korte trainingen met de kinderen
in de klas worden losse scènes, dans en muziek geoefend die later in de voorstelling geïntegreerd worden. Het bouwen en bedenken van decors is ook mogelijk.
Maatwerk staat voor aanpassing en integratie aan het rooster en de lessen. Bijvoorbeeld aangepast en geïntegreerd aan de gymles of in de klas. De kunstenaars verzorgen de voorbereidende lessen.

Maatwerk 3: Kinderen kijken
Thema voorstelling zonder participatie.
Door middel van interviews zal samen met de docent een thema worden gekozen dat aansluit bij de leerdoelen. Daarna gaat het maatwerk team een passende voorstelling van 45 minuten maken.

Een voorbeeld van Maatwerk 3
Een van de eerste uitwerkingen van Denks Maatwerk is Buurman onderste Boven. Met input van een cultuurmakelaar van een middelgrote gemeente in Nederland is dit aanbod tot stand gekomen. Na een gezamenlijke brainstorm kwam plan -d vervolgens met Buurman onderste Boven.
Buurman onderste Boven is een speelse uitnodiging voor de creativiteit. Een voorstelling met veel dans, slapstick, live muziek en met van achter naar voren gedanste tango’s en vette pirouettes ondersteboven.’  

 

@