#Klimaatpiraat (8+)

STUDIO EXP / CHARLIE DURAN
Share

Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman. Dat is hard nodig want Jeffrey gelooft niet in al dat gezeur over het klimaat. “Laat dat ijs maar lekker smelten”, zegt hij. Hij wilt zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten! Het is aan jou om de klimaatpiraat ervan te overtuigen dat hij dat niet moet doen. Daarvoor kun je in de escape room klimaatclips vinden van over de hele wereld. Lukt het jou om Jeffrey op tijd te stoppen? Speel deze mobiele escape room, voor het te laat is!

 

Waarom een escape room?
Kinderen worden ontvankelijker, creatiever en enthousiaster wanneer ze verkeren in een staat van verwondering. Deze staat van verwondering zorgt ervoor dat zintuigen worden aangescherpt, en moedigt kinderen aan om op speelse wijze informatie op te nemen. Daarnaast zijn onze escape rooms gecombineerd met theater geweldige ervaringen, en leuk om voor kinderen samen te doen met hun klas, vriendjes of ouders. 

Hoe gaat het in zijn werk?
De escape room is volledig mobiel en kan bij jou op locatie worden opgebouwd. Wij zorgen voor lichteffecten, geluidseffecten, rook, spannende gadgets en een geweldige performer die het geheel aan elkaar knoopt. Wil je #klimaatpiraat als randprogrammering in een theater of op school? Ook dat is mogelijk in elke ruimte van ten minste 50m2. 

Mensen: 8 tot 24 per ronde
Duur: 45 minuten per ronde, waarvan 30 minuten om te escapen
Locatie: overal in Nederland op te bouwen
Slots per dag: maximaal 6

Wat zeggen onze klanten
Cinekid: ‘Wij hebben bijna elke voorstelling volledig uitverkocht. Kinderen vonden het heel leuk en spannend om #klimaatpiraat te spelen. Ook voor ouders was het leuk om mee te doen.’  

FAQ
Q: Wat is een escape room?
A: In een escape room wordt je voor 30 minuten in een kamer gezet. In de kamer bevinden zich puzzels, raadsels en mechanismes die je moet ontcijferen. Hierdoor moet je aan de slag met informatie rondom een bepaald onderwerp. Door spelenderwijs informatie te verwerken in een omgeving die inspeelt op je verwondering ga je anders en creatiever denken, waardoor de informatie beter wordt opgeslagen. 

Q: Is mijn ruimte geschikt voor de escape room?
A: Elke te verduisteren ruimte is geschikt voor de mobiele escape room. Is de ruimte niet te verduisteren? Dan kunnen wij dat tegen een meerprijs voor u regelen. Wanneer er meer mensen in de escape room aanwezig zijn is er meer ruimte nodig. Een goede indicatie van de grootte van de kamer is het aantal personen x 2 + 10

Q: Gaat de deur ook echt op slot?
A: De deur van de kamer gaat nooit op slot.

Q: Kunnen ouders mee spelen met de escape room?
A: De escape room is gemaakt voor ouders en hun kinderen. Vanaf 9 jaar kan je kind de escaperoom zelf spelen. Maar hij is natuurlijk ook leuk samen met je ouder te spelen. We adviseren wel: 1 ouder per kind. 

Q: Mogen we de escape room voor langere tijd op locatie?
A: De escape room is voor langere tijd te reserveren, sterker nog, wanneer de escape room voor langere tijd wordt geboekt wordt de prijs ook lager.  

@