Gevestigd in de Veerensmederij in Amersfoort maakt Holland Opera, samen met een nieuwe generatie makers en musici, actuele en toegankelijke operavoorstellingen voor een jong publiek.

Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers willen we nieuwe operavoorstellingen maken met maatschappelijke thema’s. Naast tekst, beeld en vormgeving vertelt vooral ook de muziek een verhaal dat soms niet te vangen is in woorden. Vanuit de overtuiging dat muziek de universele taal willen we actuele en toegankelijke voorstellingen maken die zowel ontroeren als betoveren.

Holland Opera speelt gemiddeld vier producties per seizoen: een reizende jeugdopera voor de middenzaal; een kerstvoorstelling voor de hele familie in de Amersfoortse Veerensmederij en een (leef)tijdsloze zomeropera op bijzondere locaties zoals een parkeergarage, verschillende musea, werkspoorkathedraal en Fort Rijnauwen. Jaarlijks is ruimte voor een proeve waarin nieuwe makers het genre jeugdopera verkennen

Holland Opera richt zich nadrukkelijk op de jeugd, waarbij kinderen met diverse achtergronden toegang krijgen tot opera en muziek. De voorstellingen zijn gekoppeld aan actieve educatieve projecten voor scholen die ontwikkeld worden vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren.

Holland Opera