Over ons

Frontaal Theaterbureau

Frontaal Theaterbureau, opgericht in 1988 door Mirjam Nebbeling en gevestigd in een monumentaal pand in Amsterdam, is een professioneel impresariaat op het gebied van podiumkunst voor een jong publiek.

Podiumkunst met zowel een artistieke als maatschappelijke noodzaak
Frontaal richt zich vooral op danstheater, beeldende en muzikale producties en het mede-ontwikkelen en initiëren van speciale concepten. Wij vertegenwoordigen gezelschappen en makers, die zich richten op het ontwikkelen van openbare en schoolvoorstellingen voor kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar.
Ons aanbod staat voor voorstellingen met zowel een artistieke als maatschappelijke noodzaak, waarin inhoud en vorm elkaar versterken en een persoonlijke signatuur van de maker zichtbaar is.

Toverwoord is participatie
De tijdgeest is anders dan 20 jaar geleden. Jonge makers ontwikkelen zich in een tijd van schaarste en politiek en economisch tumult. Dat zien we terug op het toneel in de vorm van maatschappelijke en meer geëngageerde voorstellingen. Digitale middelen zijn gaandeweg geïntegreerd: ze zijn er bijna altijd en overal. Het toverwoord is participatie. De strenge hiërarchie van choreograaf, theatermaker, danser en publiek lijkt doorbroken door interactieve middelen, talentenshows en een nieuwe generatie die in constante dialoog groot wordt.

Wat doet Frontaal?
Frontaal streeft er al jaren naar om de dans in al haar diversiteit voor kinderen, jongeren en jong volwassenen breed onder de aandacht te brengen. Dit doen wij door de bij ons aangesloten makers te stimuleren en te coachen, kennis van het veld te delen, bijzondere dans-events te creëren en door middel van acquisitie. Daarnaast koppelt Frontaal makers en initiatieven aan bijzondere ideeën als waardevolle aanvulling op het al bestaande dans en theateraanbod voor een jong publiek.

Presentatiedag
Eens per jaar organiseert Frontaal Theaterbureau een presentatiedag. Op deze dag is een groot gedeelte van de nieuwe producties te zien voor cultuurprofessionals (medewerkers uit het basis- en voorgezet onderwijs en programmeurs van schouwburgen en festivals uit zowel binnen als buitenland). Op woensdag 11 januari 2023 is onze aankomende presentatiedag in Theater De Krakeling te Amsterdam.

Benieuwd hoe deze theaterproducties eruit zien? Voor een overzicht, klik op gezelschappen of producties.

Contact